LGS Hazırlık Kursları

Tüm sınavlarda olduğu gibi liselere giriş sınavı da planlı bir çalışma gerektirmektedir. Bundan dolayı LGS hazırlık kursları öğrencilerin planlı ve programlı bir şekilde sınava hazırlanmasını sağlar. LGS kursları günümüzde az sayıda öğrenci ile oluşturulan sınıflarda eğitim vermektedir.

Eğitim öğretim sadece liseye giriş sınavı ile sınırlı değildir. Bir bireyin eğitim öğretim hayatı ilk okuldan başlayarak uzun yıllar devam eder. Liseye giriş için de tabi ki ilk ve ortaokul bilgi birikimi gereklidir. 

Özellikle ortaokul 8. Sınıf bilgileri liselere giriş sınavında birçok konunun sınavda çıkmasından dolayı özenli bir eğitim gerektirir. Bundan dolayı çocukların geleceklerinin, iş, sosyal yaşam ve aile hayatlarının ne kadar kaliteli olacağını belirleyende ortaöğretim dönemleri olacaktır. Bundan dolayı bu önemin çocuklara aşılanması gerekir.

Çocuklarımızın LGS Hazırlık için 8. Sınıfta LGS hazırlık kursu alması ne kadar önemlidir? 

LGS Hazırlık İçin LGS Kursu Gerekli mi?

Ülkemizde aileler dershane veya kurs denildiğinde öğrencilerin sadece lise dönemlerinde bu ekstra eğitimi almaları gerektiğini düşünürler. Fakat bu anlayış günümüzde geçerli değildir. Özellikle liselere giriş sınavı düşünüldüğünde ortaokul öğrencilerinin de LGS hazırlık kursu alması gerektiği bilinmelidir. Tabi ki sadece LGS için gerekli değildir. Üniversite sınavına girecek lise öğrencilerinin de ortaokul temelini eksiksiz alması elzemdir.

LGS Hazırlık Kursu Seçiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

LGS Hazırlık kursu seçiminde dikkat edilmesi gereken birçok etken bulunur. Üniversite sınavına girecek bir öğrenci için üniversite hazırlık kursu seçimine ne kadar çok dikkat ediliyorsa LGS hazırlık kursları için de dikkat edilmesi gerekir. Çünkü LGS hazırlık dönemi yani 7 ve 8. Sınıflar lise ve üniversitenin temelidir.

Bundan dolayı LGS Hazırlık kursları seçiminde aşağıdaki maddeleri gözden geçirdiğinizden ve değerlendirdiğinizden emin olun.

  •       Günümüzde internet ortamında birçok ürünü, kurum ve kuruluşu, hatta cafe, restoranı gibi mekanları dahi bu mekanlara giden ve ürünleri kullananların yorumlarına bakarak değerlendirebiliyoruz. Aynı şekilde LGS hazırlık kursu seçiminde de kurs hakkındaki yorumları ve olumlu ya da olumsuz yorumları değerlendirmelisiniz. Özellikle sosyal medya hesaplarında veya forumlarda bu değerlendirmeleri görebilir ve buna göre bir seçim yapmayı düşünebilirsiniz.
  •       LGS hazırlık kursu seçiminde bir başka önemli kriter de sınıf ortamı ve yoğunluğudur. Bir dershane ile görüşmeye gittiğinizde sınıflarını dolaşın, kaç kişilik, yeterli aydınlatma var mı, sınıfta dikkat dağıtıcı öğeler mevcut mu, ders esnasında disiplin uygulanıyor mu? (Örneğin: bir öğrencinin dersle ilgilenmemesi sınıftaki diğer öğrencileri etkileyecektir)
  •       LGS kursunun her ne kadar ortamı çok önemli olsa da eğitimi veren öğretmenlerin tecrübesi ve eğitim durumları da bir o kadar önemlidir. Öğretmenin aldığı eğitim ve mezun olduğu Üniversite de kursta öğrencilere vereceği eğitimin kalitesini belirleyebilir. Tabi ki bu genel olarak bu şekilde değerlendirilir. Çünkü kendini gerçek anlamda geliştirmiş öğretmenlerin nereden mezun olduğu ya da aldığı eğitim sorgulanmayacaktır çünkü her zaman verdiği eğitimin kalitesi herkes tarafından onaylanmış olacaktır. 

LGS Hazırlık Kursu Neleri Kapsar?

Liselere geçiş sınavı, ortaokul son sınıf öğrencilerinin girecekleri bu sınavdan alacakları puan ile tercih edecekleri Liselere geçiş yapacakları sınavdır.

LGS Hazırlık kurslarında: Türkçe, matematik, fen, tarih (inkılap tarihi), Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden yapılacak ve öğrencilerin derslerle ilgili seviyelerini belirleyecek olan bir seviye tespit sınavı sonucuna göre öğrencinin alması gereken eğitim standardı belirlenir. 

LGS Hazırlık Kursu Artıları Nelerdir?

LGS Kursları öğrencilerin öncelikle konulardaki eksikliklerini gidermek için temin edilecek olan LGS hazırlık kitapları ve LGS hazırlık dergileri ile konu anlatımlarını tamamlamasını sağlar. Aynı şekilde LGS hazırlık seti gibi tüm dersleri kapsayan materyaller öğrencinin sınava kadar olan sürede tüm eksikliklerini gidermesini sağlar.

Daha sonra konulardan edinilen bilgilerin pekişmesi ve kalıcı olması için soru çözümleri uygulanır. Etüt zamanlarında sorularla ilgili çözüm tekniklerindeki eksikliklerin giderilmesi sağlanır. 

Rutin aralıklarla yapılacak olan deneme sınavları ile öğrencinin hangi seviyede olduğu ve hangi konularda veya derslerde eksikliği olduğu belirlenir. Konularda eksik olduğu görülen öğrenciler için LGS Hazırlık özel öğretmen hizmeti verilerek öğrenciye birebir eğitim ile eksikliği giderilmeye çalışılır.

Kurslarda hizmet veren rehberlik öğretmenleri öğrencilerin sınav kaygısı, soru çözümü ve ders çalışmadaki dış etkenlerin bıraktığı etkilerin çözümlenmesi için öğrencilere rehberlik eder ve sınava daha iyi hazırlanması için gerekli yönlendirmeleri yapar.

Hangi sınav olursa olsun, öğrenciler genellikle sınav anını düşündüklerinde ve sınava girdikleri anda kaygı geliştirirler. Sınav kaygısı da denilen bu durum genelde normaldir fakat öğrencinin sınav anında verimli olmasını etkileyebilir. LGS Hazırlık kurslarının da öncelikle hedeflemesi gereken durum tam olarak bu olmalıdır. 

Bundan dolayı rehber öğretmenler öğrencilerin bu kaygılara karşı neler yapmaları gerektiği konusunda yönlendirmeler yapar. Branş öğretmenleri, öğrencilerin hangi tip soruları nasıl çözmeleri gerektiğini, çelişkili sorular karşısında ne yapmaları gerektiğini, soruların kısa ve pratik çözümlerini öğretirler. Bu da öğrencinin sorular karşısında endişe duymadan sınavı tamamlamasını sağlar. 

LGS Hazırlık kursları, her şeyden önce öğrencilerin çalışacakları zamanı verimli kullanmayı öğrenmesini sağlar, sürekli çalışmak yerine pratik çalışma zamanları düzenleyerek, performansın artmasını sağlamak, LGS kurslarının ana hedeflerinden birisidir. Pratik ve verimli çalışma konusunda rehberlik öğretmenleri, öğrenciye özel yönlendirmeler yaparak her öğrencinin kendi yaşam standardına göre yüksek performans sergilemesini sağlayabilir.